Címjegyzék
MAGYAR KÉZILABDA SZÖVETSÉG
HÍREK
ELNÖKSÉG
MEGYEI SZÖVETSÉG
APPARÁTUS
BIZOTTSÁG
HÍREK
Sikeres nyarat értékelt az MKSZ
2018.08.29. Női junior válogatott

Szerdán sajtótájékoztatón értékelte a magyar női utánpótlás-válogatottak nyári szereplését, azaz a nyílt serdülő Európa-bajnoki címet, az ifjúsági vb-ezüstérmet és a junior világbajnoki győzelmet a Magyar Kézilabda Szövetség. 

- Szeretném megköszönni a játékosoknak és az edzőknek az elmúlt nyarat, hiszen számos más fiatalnak csinálnak kedvet, hogy elkezdjék a sportágat. Az idei nyáron női utánpótlás-válogatottjaink 25 mérkőzésből 24-et megnyertek, ilyen statisztikával más nem büszkélkedhet – mondta el Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. – Az elmúlt hónapok a sikerekről szóltak, júniusban a felnőtt férfi válogatott a vb-bronzérmes szlovénok ellenében kijutott a januári világbajnokságra, és a vb-sorsolásunk sem kedvezőtlen, lehetőséget kaptunk az olimpiai kvalifikáció kiharcolására. Június végén Glasgow-ban a közös magyar-szlovák pályázat révén elnyertük a 2022-es férfi felnőtt Európa-bajnokság rendezési jogát. Ezt követte az éremeső nyáron, és a férfi szakágról is hadd szóljak néhány szót, hiszen az ifjúságiak és a juniorok is kivívták a jövő évi világbajnokságokon való részvétel jogát, így valamennyi utánpótlás-válogatottunk ott lesz jövőre is a világversenyeken. A női junior világbajnokság pedig szó szerint lázba hozta az országot, a csapat aranyérmes lett, a szervezésért pedig számos dicséretet kaptunk a nemzetközi szövetségtől és külföldről is, szeretném megköszönni mindenkinek, aki részt vett abban, hogy ilyen jól sikerüljön a verseny minden szempontból. Mindezt tovább fokozta a serdülő válogatott Eb-aranya és az ifjúságiak vb-ezüstérme. A Magyar Kézilabda Szövetségben Zsiga Gyula szakmai igazgató vezetésével a szövetségi edzők példás összhangban dolgoztak, lelkiismeretesen, nagy szívvel készítik föl a csapataikat és kívülről is érzékelhető, hogy az együttesek is igazi közösséget alkotnak. A nagyszerű eredmények fönntartása cél, de fontos, hogy a csapatokkal szembeni elvárások ne váljanak túlzóvá, ehhez a közvélemény részéről is kérjük a támogatást, hogy a most sikert elért játékosok a felnőtt válogatottban is helyet kaphassanak majd minél többen az előttünk álló években. Köszönet a játékosoknak is, nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, aki részese volt a sikereknek.

- Csak megerősíteni tudom az előttem elhangzottakat, szeretném emellett megköszönni a játékosok szüleinek és edzőinek is a nevelőmunkát és azt a sok-sok lemondást, ami fontos összetevője a sikernek – emelte ki Zsiga Gyula, a szövetség szakmai igazgatója. – A klubok kapcsán külön szeretném kiemelni a Nemzeti Kézilabda Akadémia, a Győri Audi ETO, a Ferencváros és a Vác utánpótlás-nevelését, ők a keretedzőkkel kiegészülve remek csapatokat formáltak. A játékosoknak, elsősorban a junioroknak egyre inkább meg kell állniuk a helyüket a felnőtt bajnokságban, de a mi felelősségünk is a klubokkal együtt, hogy „helyzetbe hozzuk” a kézilabdázókat. A serdülő kiválasztás kapcsán új rendszert vezettünk be 2015-ben, ennek első gyümölcse a mostani nyílt Európa-bajnok csapat. Az egész utánpótlás-koncepciónk fő célja, hogy a most sikert elérő játékosok közül minél több sportolóból felnőtt válogatott váljon.

Papp György, a serdülő válogatott edzője kiemelte a jelenlegi együttes kezdeteit, a csapat kerete közel 500 játékos szakmai és sporttudományos felmérését követően alakult ki, ennek nyomán az első két év munkája remekül sikerült, a klubokkal is nagyszerűen együtt tudott működni a szakmai stáb.

- Négy éve dolgozunk együtt a jelenlegi ifjúsági válogatottal, már a tavalyi év jól sikerült, hiszen megnyertük az EYOF-ot és egy vereséggel harmadik helyezést értünk el az ifjúsági Eb-n – mondta el Bohus Beáta, az U18-as vb-ezüstérmes csapat szövetségi edzője. – Köszönöm mindenkinek az elmúlt két évet, pihenő nélkül dolgozták és játszották végig a lányok. A vb-nek négy hét felkészülés után úgy vágtunk neki, hogy csakis az első hely lehet a cél. Szeretném külön megköszönni a szövetség és a váci klub segítségét, hogy Kácsor Gréta is csatlakozhatott hozzánk a junior vb után, a klubfelkészülésből. A koreaiak elleni elődöntő sokat kivett belőlünk a vb-n, az oroszok ellen pedig nem tudtuk a legjobbunkat nyújtani. Sajnálom, hogy nem tudtunk győzni, de fontos, hogy megtanuljunk döntőt játszani.

- Óriási erőről tett tanúbizonyságot a csapat a junior vb-n a nehéz helyzetekben is, nyolc mérkőzésen keresztül mindig akadt több klasszisteljesítmény, és a végjátékokat közösen jól tudtuk megvívni – fejtette ki Golovin Vlagyimir, a világbajnok junior válogatott szövetségi edzője. – A junior vb-győzelemből erőt lehet meríteni, de fontos figyelembe vennünk, hogy még nagyon fiatal játékosokról van szó.

A csapatok képviseletében a sajtótájékoztatón Háfra Noémi (junior világbajnok), Faluvégi Dorottya (junior világbajnok), Kácsor Gréta (junior világbajnok, ifjúsági vb-ezüstérmes), Kuczora Csenge (ifjúsági vb-ezüstérmes), Farkas Johanna (nyílt serdülő Európa-bajnok) és Kürthi Laura (nyílt serdülő Európa-bajnok) vettek részt, akik röviden értékelték a nyári sikereket.

ÖSSZESÍTETT MÉRLEG: 25 MÉRKŐZÉS, 24 GYŐZELEM, 1 VERESÉG
U16-os (serdülő) nyílt Európa-bajnokság: aranyérem
U18-as (ifjúsági) világbajnokság: ezüstérem
U20-as (junior) világbajnokság: aranyérem 
Női nyílt U16-os Európa-bajnokság, Svédország
Csoportmérkőzések:
Magyarország-Grúzia 34-11 (17-4)
Magyarország-Feröer-szigetek 28-7 (14-5)
Magyarország-Litvánia 36-14 (16-4)
Magyarország-Hollandia 24-13 (13-7)
Középdöntő:
Magyarország-Csehország 23-16 (10-7)
Magyarország-Spanyolország 32-16 (14-6)
Magyarország-Románia 30-20 (16-9)
Döntő:
Magyarország-Franciaország 31-30 (16-10, 26-26) – hosszabbítás után

Az U16-os Európa-bajnok magyar csapat:
Kapusok: HIBÁCSKA Blanka (NEKA), BUKOVSZKY Anna (Vác), ZSIGMOND Panna (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbszélsők: KÜRTI Laura (Győri Audi ETO), RITTLINGER Lotti (Mohács)
Jobbátlövők: HORVÁTH Nikolett (Győri Audi ETO), NÉMETH Imola (NEKA),
Irányítók: FARKAS Johanna (Győri Audi ETO), KAJDON Blanka (NEKA), WOTH Viktória (NEKA)
Beállók: BÁNHIDI Barbara (NEKA), FARAGÓ Luca (NEKA), VILÁGOS Diána (Győri Audi ETO),
Balátlövők: KORONCZAI Petra (Dunaújváros), RÓNAI Diána (Bajnok DSE Nemesvámos)
Balszélsők: MÉRAI Maja (NEKA), VÁMOS Míra (NEKA)

Szövetségi edző: ifj. KISS Szilárd
Edző: PAPP György

Végeredmény: 1. Magyarország, 2. Franciaország, 3. Románia, 4. Svájc, 5. Csehország, 6. Hollandia, 7. Spanyolország, 8. Lengyelország, 9. Izland, 10. Norvégia, 11. Oroszország, 12. Svédország, 13. Szlovákia, 14. Olaszország, 15. Finnország, 16. Feröer-szigetek, 17. Litvánia, 18. Észtország, 19. Grúzia, 20. Azerbajdzsán

Női U18-as világbajnokság, Lengyelország
Csoportmérkőzések:
Magyarország-Svédország 29-24 (15-12)
Magyarország-Chile 42-13 (20-6)
Magyarország-Horvátország 27-21 (13-9)
Magyarország-Egyiptom 36-24 (21-8)
Magyarország-Dánia 28-25 (14-14)
Nyolcaddöntő:
Magyarország-Ausztria 36-22 (16-11)
Negyeddöntő:
Magyarország-Spanyolország 33-20 (14-11)
Elődöntő:
Magyarország-Dél-Korea 34-29 (19-12)
Döntő:
Magyarország-Oroszország 27-29 (12-15)

Az U18-as vb-ezüstérmes magyar csapat:

Kapusok: SZABÓ Dóra (DVSC-TVP), MAGERA Noémi (NEKA), HERCZEG Lili (NEKA)
Jobbszélsők: ARANY Rebeka (Vasas), BÁNFAI Kíra (FTC)
Jobbátlövők: ALBEK Anna (HB Graz, osztrák),
Irányítók: KUCZORA Csenge (Vasas), PÁL Tamara (Győri Audi ETO), VÁMOS Petra (NEKA)
Beállók: SIMON Armilla (NEKA), VARGA Emőke (Győri Audi ETO)
Balátlövők: KÁCSOR Gréta (GVM Europe-Vác), SZILOVICS Fanni (Győri Audi ETO), TÓTH Nikolett (FTC)
Balszélsők: BORGYOS Panna (DVSC-TVP), KELLERMANN Dóra (Győri Audi ETO), SCHATZL Natalie (NEKA)

Szövetségi edző: BOHUS Bea
Edző: WOTH Péter

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Magyarország, 3. Dél-Korea, 4. Svédország, 5. Németország, 6. Dánia, 7. Hollandia, 8. Spanyolország, 9. Románia, 10. Franciaország, 11. Norvégia, 12. Horvátország, 13. Lengyelország, 14. Japán, 15. Ausztria, 16. Tunézia, 17. Montenegró, 18. Chile, 19. Szlovákia, 20. Argentína, 21. Angola, 22. Kína, 23. Egyiptom, 24. Kazahsztán


Női U20-as világbajnokság, Magyarország
Csoportmérkőzések:
Magyarország-Brazília 27-24 (11-10)
Magyarország-Portugália 33-20 (13-11)
Magyarország-Montenegró 27-17 (13-7)
Magyarország-Norvégia 35-27 (20-13)
Nyolcaddöntő:
Magyarország-Szlovénia 31-17 (12-10)
Negyeddöntő:
Magyarország-Románia 31-26 (14-17)
Elődöntő:
Magyarország-Koreai köztársaság 30-25 (14-11)
Döntő:
Magyarország-Norvégia 28-22 (10-12)

Az U20-as világbajnok magyar csapat: 

Kapusok: BINÓ Boglárka (Győri Audi ETO), HLOGYIK Petra (MTK Budapest), SUBA Sára (GVM Europe-Vác)
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), KUTI Bettina (MTK Budapest)
Jobbátlövő: KLUJBER Katrin (Dunaújvárosi KKA)
Irányítók: LAKATOS Rita (GVM Europe-Vác), SZABÓ Kitti (NEKA)
Beállók: GIRICZ Laura (Békéscsaba), PÁSZTOR Noémi (Budaörs), TÓVIZI Petra (DVSC-TVP)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), HORNYÁK Bernadett (GVM Europe-Vác), KÁCSOR Gréta (GVM Europe-Vác)
Balszélsők: FODOR Csenge (Győri Audi ETO), MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Tartalékok: PÉNZES Laura (DVSC-TVP), HORVÁTH Laura (NEKA)

Szövetségi edző: GOLOVIN Vlagyimir
Edző: PIGNICZKI Krisztina
Kapusedző: BARTALOS Béla

Végeredmény: 1. Magyarország, 2. Norvégia, 3. Koreai köztársaság, 4. Oroszország, 5. Hollandia, 6. Dánia, 7. Franciaország, 8. Románia, 9. Horvátország, 10. Izland, 11. Brazília, 12. Svédország, 13. Japán, 14. Németország, 15. Szlovénia, 16. Montenegró, 17. Spanyolország, 18. Portugália, 19. Angola, 20. Chile, 21. Kína, 22. Paraguay, 23. Egyiptom

MKSZ
ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK
AMATŐR KÉZILABDA TANÁCS
FELÜGYELŐ BIZOTTSÁG
AKKREDITÁCIÓ
TÁMOGATÓK
NEMZETKÖZI ÁTIGAZOLÁS
NEK - EDZŐKÉPZÉS
MKSZ SPORTTUDOMÁNYI TANÁCSADÓ TESTÜLET
KIADVÁNYOK
CÍMJEGYZÉK
FONTOS INFORMÁCIÓK
LINKGYŰJTEMÉNY
ANTIDOPPING
CSARNOKFELÚJÍTÁSI PROGRAM
FOTÓK
www.mksz.hu
- Főoldal
- Napi műsor
- TV közvetítés
- Fegyelmi
MKSZ
- Főoldal
- Hírek
- NEK - Edzőképzés
- Támogatók
- Elnökség
- Elnökségi határozatok
- Megyei szövetségek
- Adatvédelmi szabályzat
- Apparátus
- Bizottságok
- NB I-es Liga
- Amatőr Tanács
- Felügyelő Bizottság
- MKSZ Támogatói Alapítvány
- MKSZ Sporttudományi Tanácsadó Testület
- Akkreditáció
- Nemzetközi átigazolás
- Kiadványok
- Címjegyzék
- Fontos információk
- Linkgyűjtemény
- Kézitörténelem
- Antidopping
- Csarnokfelújítási program
TAO Szakma Parasport, csörgőlabda Szenior sport
- Főoldal
- Hírek
- Dokumentumok
- Főoldal
- Hírek
- Főoldal
- Hírek
- Főoldal
- Hírek
Válogatott férfi felnőtt Válogatott férfi junior Válogatott férfi ifjúsági Válogatott férfi serdülő
- Főoldal
- Hírek
- Játékos keret
- Szakmai stáb
- Program, eredmény
- Statisztika
- Fotó
- Videó
- Főoldal
- Hírek
- Játékos keret
- Szakmai stáb
- Program, eredmény
- Statisztika
- Fotó
- Videó
- Főoldal
- Hírek
- Játékos keret
- Szakmai stáb
- Program, eredmény
- Statisztika
- Fotó
- Videó
- Főoldal
- Hírek
- Játékos keret
- Szakmai stáb
- Program, eredmény
- Statisztika
- Fotó
- Videó
Válogatott női felnőtt Válogatott női junior Válogatott női ifjúsági Válogatott női serdülő
- Főoldal
- Hírek
- Játékos keret
- Szakmai stáb
- Program, eredmény
- Statisztika
- Fotó
- Videó
- Főoldal
- Hírek
- Játékos keret
- Szakmai stáb
- Program, eredmény
- Statisztika
- Fotó
- Videó
- Főoldal
- Hírek
- Játékos keret
- Szakmai stáb
- Program, eredmény
- Statisztika
- Fotó
- Videó
- Főoldal
- Hírek
- Játékos keret
- Szakmai stáb
- Program, eredmény
- Statisztika
- Fotó
- Videó
Kézilabda versenyek Kézilabda versenyek - K&H férfi kézilabda liga Kézilabda versenyek - K&H női kézilabda liga Néhány link
- Főoldal
- Hírek
- Fotó
- Videó
- Napi műsor
- Küldés
- Edzőmérkőzések
- Főoldal
- Hírek
- Fotó
- Videó
- Főoldal
- Hírek
- Fotó
- kezitortenelem.hu
Gyermekbajnokság Kisiskolás bajnokság Régió válogatott bajnokság Kézilabda az iskolában
- Főoldal
- Hírek
- Dokumentum
- Határozat
- Fotó
- Főoldal
- Hírek
- Fotó
- Videó
- Főoldal
- Hírek
- Főoldal
- Hírek
- Videó
- Videó - szakmai
MKSZ - strandkézilabda Játékvezetés Európa Kupa versenyek - férfi Európa Kupa versenyek - női
- Főoldal
- Hírek
- Verseny, bajnokság
- Fotó
- Videó
- Youtube
- Dokumentum
- Oktatás
- Kapcsolat
- Főoldal
- Hírek
- Oktatás, képzés
- Szabályértelmező videóblokk
- Dokumentum
- Nemzetközi játékvezető, delegált
- Keret
- Bizottság
- Főoldal
- Hírek
- Fotó
- Videó
- Főoldal
- Hírek
- Fotó
- Videó
Velünk kerek a világ
- Főoldal
- Hírek
- Szakfelügyelők
- Dokumentum
- Fotó
- Videó
- Blog
- Szakmai anyag / dokumentum
- Szakmai anyag / videó